Wednesday, 6 March 2013

Fakta Sebenar 700 Haiwan Terbiar Dimatikan Setiap Hari

kucing dimatikan di pusat perlindungan

Ramai dikalangan kita tidak tahu kemana haiwan terbiar ditempatkan apabila ditangkap oleh pihak berkuasa, Kebanyakkan haiwan-haiwan ini akan dimatikan apabila tempat perlindungan tiada ruang lagi untuk mereka.

Pasti kita mahu tahukan macam mana mereka mematikan haiwan itu, Seorang wanita yang bernama Mary Shannon Johnstone telah mengambil gambar-gambar haiwan ini sebelum dan selepas dimatikan.

Gambar ini telah diambil di Pusat Perlindungan Haiwan di North Carolina, di Pusat Perlindungan itu 700 ekor anjing dan kucing dimatikan setiap hari berikutan tempat itu terhad. Mereka menyuntik mereka sehingga mati tapi sudah tentu haiwan-haiwan ini meronta-ronta sebelum mati.

Mary mengambil gambar ini bagi program siri Discarded Property album fotonya untuk menyedarkan orang ramai supaya memandulkan Haiwan peliharaan mereka bagi mengurangkan haiwan terbiar ini.

Kesian apabila melihat gambar-gambar ini.

Seorang rakyat malaysia yang sangat baik hati bernama pak mie terkenal kerana menjaga ratusan anjing dan kucing terbiar walaupun dia miskin.

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...